Fix your Shit

Gut Balance Methode

De Gut Balance Methode is niet zomaar een werkwijze, het is een levenswijze! Deze unieke methode combineert praktijkervaring en heel veel wijsheid uit de leefstijlgeneeskunde, voedingsleer en darmgezondheid.

Misschien heb je last van spijsverteringsproblemen, net als talloze anderen in de westerse wereld: maagzuur, buikpijn, een opgezet gevoel en winderigheid, diarree of verstopping. Een goede spijsvertering staat of valt met wat je eet.

Helaas zijn er heel wat zogenaamde experts die ronduit foute informatie geven. In plaats van adviezen op basis van modieuze trends en pseudowetenschap, bied ik je met mijn programma’s een wetenschappelijk onderbouwde benadering waar je darmen pas echt van herstellen, omdat dit de enige methode is waarbij je je darmflora weer in balans brengt.

Meer tonen

Heb jij een gevoelige maag? Hebben jouw darmen moeite met het verteren van bepaalde voedingsmiddelen, zoals bonen, broccoli en granen die gluten bevatten? Zo’n 20 procent van de wereldbevolking is overgevoelig of allergisch voor bepaalde voedingsmiddelen. Met mijn stappenplan ontdek je hoe je voedingsmiddelen waar je gevoelig voor bent geleidelijk weer in je menu kunt inpassen, zodat je hier weer van kunt genieten.

Ook als je lijdt aan een auto-immuunziekte zul je veel aan deze methode hebben. 70 procent van het immuunsysteem is gevestigd in de darmen, door een dun laagje cellen afgescheiden van de darmflora. Ze zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. Als je optimaal zorgt voor de microben in je darmen, verbeter je tegelijk je afweersysteem.

Deze Gut Balance methode helpt niet alleen bij darmproblemen, het is in feite de enige manier waarvan wetenschappelijk is aangetoond dat het hartaandoeningen en andere metabole ziekten helpt voorkomen.

Iedereen heeft een unieke darmflora. Ons microbioom is even persoonlijk als onze vingerafdruk. Daarom is ook geen enkel dieet geschikt voor iedereen. Wat voor sommigen goed werkt, zal voor jou misschien niet werken. Dat heeft allemaal te maken met de invloed van je darmflora. Met mij als leefstijlcoach en darmtherapeut kun je onderstaande plannen, die volgens de Gut Balance Methode werken, afstemmen op jouw speciale behoeften, zodat je jouw optimale gezondheid bereikt.

In zo’n 4-6 weken kan jij je problemen bij de bron aanpakken. Je klachten zullen afnemen en als je medicijnen slikt, je dokter zal verbijsterd zijn dat je (praktisch) geen medicijnen meer nodig hebt (afhankelijk van de ernst)!

De zeven pijlers van Gut Balance

De kracht van een integrale aanpak

Gut Balance is gebaseerd op zeven pijlers, waaronder kennis over darmgezondheid (spijsvertering), voeding, beweging, ontspanning & stresshantering, slaap & bioritme, mindset en omgeving. Extra aandacht voor bewustwording, labonderzoek en eventueel suppletie zijn hierbij belangrijke schakels.

Elk van deze pijlers is cruciaal; als er één uit balans is, zal het hele systeem daaronder lijden.

Meer tonen

Wil je aan dit avontuur beginnen? Dan ben ik er om jou te helpen. Mijn website staat vol met waardevolle artikelen en is nog steeds groeiende! Voor diepgaande begeleiding biedt ik 1-op-1 consulten aan en diverse leefstijlprogramma’s. Alle begeleiding en programma’s zijn gebaseerd op de laatste wetenschappelijke inzichten en bevatten alle zeven pijlers uit de Gut Balance Methode.

"Als je altijd doet wat je deed, krijg je wat je kreeg ~ Albert Einstein"

Zorg eerst goed voor jezelf!

Klaar voor een frisse start?

Gut Balance Advies & Programma’s

Advies & Coaching

1:1 Consult Leeftijl, Voeding of Darmtherapie

Heb je (extra) hulp, advies of begeleiding nodig bij je leefstijl, voeding en/of darmklachten in Goes of online? Laat je begeleiden door Anita, ze is een gecertificeerd Darmtherapeut, Integraal Leefstijl Coach en Voedingsdeskundige. Ze helpt je graag verder!

DarmFit Plan

DarmFit Plan

Ontdek wat jouw persoonlijke gebruiksaanwijzing is voor een gezonde buik en minder maag-, darm-, huid, longklachten en méér! “All dis-ease starts in the gut”. Een microbioom-thuis-test is een simpele test die een schat aan informatie oplevert.

FoodFit Plan

FoodFit Plan

Wat voor de één gezond is, is voor de ander weer minder goed. Dit programma is heel geschikt wanneer je gezonder wilt eten en afvallen, inclusief een suppletie- en leefstijladvies. Extra labtesten zijn mogelijk. Ontdek welke voeding het beste bij jou past!

GlucoseFit Plan

GlucoseFit Plan

Glucose als brandstof voor je lijf moet je fit & energiek maken en niet ziek! Met dit plan leer je hoe je kan eten en drinken, met het behoud van o.a. een stabiele bloedsuikerspiegel. Zowel preventief als bij metabool syndroom en (pré)diabetes in te zetten.

Welcome Back!

Login to your account below

Create New Account!

Fill the forms bellow to register

*Door je te registreren op onze website, ga je akkoord met de Privacy Policy Privacy Policy.

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Add New Playlist