Geen producten in de winkelwagen.

Waar ben je naar op zoek?
< Alle onderwerpen

Maag-Darmkanaal aandoening

Er zijn in Nederland ruim 3,7 miljoen mensen die een aandoening van het maag-darmkanaal hebben. Daarbij horen ook ziekten van de lever, alvleesklier en galblaas. Van deze mensen was het merendeel vrouw, namelijk 2,2 miljoen (Rijksoverheid, 2020).

Verreweg de meeste klachten betroffen aandoeningen van het spijsverteringskanaal; hier hadden ruim 2 miljoen mensen mee te maken, waarbij het ging om klachten als obstipatie, buikpijn en maagpijn. In mindere mate was sprake van infectieziekten of specifieke aandoeningen aan een van de organen.

Opgemerkt moet worden dat het hier vooral gaat om ziekten waarvoor iemand met klachten naar de huisarts is gegaan. Van deze grote groep mensen ontvingen ruim 626.000 mensen een behandeling voor hun aandoening.

Dit betekent dat meer dan 3 miljoen mensen klachten hebben, maar hier niet voor behandeld worden. De aandoening die het meest gezien werd, is langdurige obstipatie (Rijksoverheid, 2020).

In deze cijfers zijn geen mensen meegenomen die te maken hebben met kanker van een van de spijsverteringsorganen. Ongeveer 102.300 mensen hebben te maken met kanker in het maag-darmkanaal, waarbij kanker van de dikke darm en endeldarm het meest voorkomt (Rijksoverheid, 2020).

CATEGORIE
Inhoudsopgave

Welcome Back!

Login to your account below

Create New Account!

Fill the forms bellow to register

*Door je te registreren op onze website, ga je akkoord met de Privacy Policy Privacy Policy.

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Add New Playlist