Geen producten in de winkelwagen.

Beweging

BEWEGING

“Lichaamsbeweging is vieren wat je lichaam kan doen en geen straf voor wat je hebt gegeten.”

Dat bewegen belangrijk is, weten we allemaal. Maar vind je sporten of actief bewegen niet leuk en ben je moeilijk in beweging te krijgen? Een van de krachtigste manieren om daar anders over te denken en het wel te gaan doen, is door je WAAROM te veranderden.

Sporten is geen straf, een gevreesde taak, een manier om calorieën te verbranden of nog iets op je to-do-lijst.

“Het is een voorrecht om te kunnen bewegen.”

Sporten is niet altijd gezond. Onze maatschappij en de fitnessindustrie moedigen ons vaak aan om jezelf los te koppelen van je lichaam en het uit te schakelen. Ons wordt verteld om door te zetten ondanks uitputting, om sporten te gebruiken om te ontsnappen aan stress, of om te trainen als een manier om extra calorieën te verbranden. Niets van dit alles is gezond of heeft voordelen.

“Hoe je gemotiveerd kan worden en blijven.”

Mogen versus Moeten

Mindset verandering

Verander je mindset van straf naar vieren. Het veranderd het spel. Eigenlijk vinden we het allemaal vanzelfsprekend wat ons lichaam kan doen. Hier DANKBAAR voor zijn is een van de krachtigste motivaties!

Maak het leuk

Sporten betekent niet gelijk een uur op de loopband rennen. Ga naar buiten en ontdek. Beweeg je lichaam en wees dankbaar voor elke stap die je zet. Sporten is beter voor je als je ervan geniet, dus beweeg zoals jij het leuk vindt. Dan kan je het ook langer volhouden.

Het gaat over meer dan hoe je eruit ziet

Sporten verandert je lichaamsvorm in positieve zin en het is prima om die verandering te willen. Maar laat je uiterlijk niet je belangrijkste focus zijn en je enige bron van motivatie. Verander je focus naar hoe de oefeningen en het zorgen voor je lichaam, waar je om geeft, je laat voelen (voldaan, tevreden). Kijk naar het grotere plaatje (meer kracht in je lijf en meer energie wat fijn is voor bijvoorbeeld een vakantietrip, zelfstandig kunnen blijven, minder of geen pijn, meer kwaliteit van leven). Dit brengt je veel verder!

Vooruitgang en niet Perfectie

Het is makkelijk om in de spiegel te kijken en alle gebreken te zien; dingetjes die “niet goed genoeg” zijn en die we willen “repareren”. Concentreer je in plaats daarvan op alles wat wel goed is; benoem ze hard op of in gedachten en herhaal zo vaak je kan. Concentreer je op het feit dat je je lichaam viert en niet straft. Vergeet niet dat je lichaam mooi is, ongeacht je maat. Geen enkele vorm van lichaamsbeweging zal je ooit goed genoeg laten voelen; die acceptatie moet van binnenuit komen.

Welcome Back!

Login to your account below

Create New Account!

Fill the forms bellow to register

*Door je te registreren op onze website, ga je akkoord met de Privacy Policy Privacy Policy.

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Add New Playlist