Geen producten in de winkelwagen.

Detox & Toxines

DETOX

” Het doel van detox is niet alleen om gifstoffen te elimineren, maar om een ​​gezonde omgeving in en buiten je lichaam te creëren die alle aspecten van je welzijn ondersteunt.”

~ Dr. Joel Fuhrman ~

Gifstoffen zijn overal. Ze zitten in de lucht die we inademen en in het water dat we drinken, ze bedekken het voedsel dat we eten en ze zitten in de persoonlijke verzorgingsproducten die we gebruiken.

De natuurlijke detoxmechanismen (lever, nieren, longen, huid en maagdarmkanaal) van het lichaam zijn over het algemeen voldoende in staat om de verwijdering van toxines te regelen. Hoewel populaire detoxdiëten (sappen met specifieke nutriënten en supplementen) en colon cleansing soms op korte termijn voordelen kunnen bieden, zijn ze volgens de wetenschap NIET noodzakelijk en kunnen ze zelfs gezondheidsrisico’s opleveren als ze niet goed worden uitgevoerd (o.a. uitdroging en voedingstekorten).

De voordelen die men ervaart bij een detoxkuur, hebben meer te maken met een placebo-effect (psychologisch) en het elimineren van bewerkte voedingsmiddelen, alcohol en andere ongezonde gewoontes. Dus niet zozeer de detoxkuur zelf.

Detoxprogramma’s zijn WEL noodzakelijk voor mensen met een metaalvergiftiging of die een drugs- of alcoholverslaving moeten overwinnen, maar deze worden onder medisch toezicht uitgevoerd en zijn anders dan algemene detoxdiëten.

Desondanks, het is belangrijk om onze natuurlijke detoxsystemen te ondersteunen om teveel ophoping van giftige stoffen te voorkomen (verhoogd ontstekingsprocessen). Een uitgebalanceerd dieet, het weglaten van ongezonde gewoontes (roken, teveel alcohol/koffie/beeldscherm), regelmatige lichaamsbeweging, voldoende hydratatie, stresshantering en een goede slaaphygiëne zijn veel duurzamer en effectiever voor de gezondheid op de lange termijn.

“Detoxificatie is een doorlopend proces, geen eenmalige gebeurtenis. Ons lichaam is uitgerust om gifstoffen te verwerken en te elimineren via zijn natuurlijke processen, op voorwaarde dat we het niet overweldigen met slechte levensstijlkeuzes.”

~ Dr. David Katz ~

“Ware gezondheid gaat verder dan alleen ziekte vermijden. Het gaat om actief deelnemen aan werkwijzen die je lichaam reinigen en verjongen.”

~ Dr. Edward Group ~

ONDERSTEUN JE DARMEN & LEVER EXTRA

 

Een van de snelste manieren om de gezondheid te verbeteren, ziekte en aandoeningen te voorkomen en ontstekingen te verminderen, is door de functie van de lever en darmen extra te ondersteunen. De lever speelt een cruciale rol bij het ontgiften van het lichaam en tal van stofwisselingsfuncties. Een goed werkende spijsvertering (darmen) voorkomt weer extra ballast voor de lever.

Het ondersteunen van de lever en darmen vraagt om een dagelijkse routine met een combinatie van gezonde voeding, voldoende hydratatie, het gebruik van ondersteunende kruiden en supplementen en een gezonde leefstijl waarbij je toxines zoveel mogelijk probeert te weren of eruit te zweten! Hoe dit er specifiek uitziet, wordt besproken in m’n online programma’s en blogberichten.

Een goede ontgifting resulteert vaak in meer energie, minder cravings, een beter humeur, minder opgeblazen gevoel, gewichtsverlies, betere slaap, een flexibeler en sneller metabolisme, betere hormoonbalans, een mooiere huid, een sterker immuunsysteem en een verhoogd gevoel van welzijn.

Het menselijk lichaam is een zelfhelend, zelfvernieuwend en zelfreinigend organisme, maar alleen als de juiste omstandigheden worden gecreëerd. Daarom is het ondersteunen van je detoxsystemen één van de belangrijkste aspecten van een holistische en preventieve levensstijl!

Welcome Back!

Login to your account below

Create New Account!

Fill the forms bellow to register

*Door je te registreren op onze website, ga je akkoord met de Privacy Policy Privacy Policy.

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Add New Playlist