Voorstelrondje

Hoi! Mijn naam is Anita Roelink, ik woon sinds 2023 met mijn gezin in Goes (daarvoor in Zoetermeer).

Ik onderzoek en observeer graag én ik ben nieuwsgierig, tikkeltje eigenwijs en idealistisch van aard. Wanneer ik tijd heb, doe ik graag aan experimenteren in de keuken, puur eten, beetje moestuinieren en op ontdekkingstocht gaan met familie of vrienden.

Ook word ik blij van gemotiveerde mensen die willen veranderen en ondernemers die durven en doen, wandelen met m’n hond, camperen, zeilen en ben gek op medische programma’s en programma’s waarin het roer omgaat of dromen worden nagejaagd.

Verder vind ik het heerlijk om dagelijks podcasts te luisteren en te lezen over de nieuwste ontwikkelingen binnen voeding, leefstijl en gezondheid in het algemeen.

Producten (10)

Werkwijze

Het gaat om je denk-, ontspan-, slaap-, eet-, beweegpatroon, passie / zingeving en je omgeving. Als één of meer van deze gebieden te lang uit balans zijn (ze beïnvloeden elkaar onderling heel sterk), gaat je lichaam signalen geven. Je lijf begint met fluisteren. Negeer je dit, dan gaat het schreeuwen.

Mijn eigen ervaring liet me inzien dat gezondheid meer is dan alleen niet ziek zijn en dat het iets is waar je je hele leven aan werkt. Daarom bekijk ik m’n cliënten holistisch en niet alleen als die ene klacht. Als een Sherlock Holmes ga ik de hulpvraag uitdiepen en de werkelijke oorzaak achterhalen die iemand uit balans brengt (verstoring homeostase). De oorzaak achter de oorzaak!

Waarom zou je met me in zee gaan?

Door het combineren van de laatste inzichten uit de leefstijlgeneeskunde, natuurvoeding en het inzoomen op de spijsvertering (specialisatie in darmmicrobiota), ontdekte ik een werkwijze die voor veel minder klachten zorgde en meer energie. Alleen voeding en leefstijl inzetten kan een lange weg zijn, maar wanneer je begrijpt waar het in je spijsvertering verkeerd gaat, dan kan je in een paar maanden grote sprongen maken. Op een milde wijze kan je dan met voeding, klein beetje suppletie en leefstijl precies de stappen maken die het verschil gaan maken. Deze formule heeft zich inmiddels al ruim bewezen en ik wil niets liever dan anderen behoeden voor al dat darmenleed wat ik dagelijks om me heen zie en hoor.

En wie zal je het meest geloven, diegene die alles in de schoolbanken heeft geleerd, of diegene die het ook zelf ervaren heeft. Ik heb beide. Helaas krijgen we bij onze geboorte geen gebruiksaanwijzing mee. Nu moet jezelf actie ondernemen om te profiteren van de laatste wetenschappelijke inzichten uit het veld van microbiologie en leefstijlgeneeskunde. Met deze formule geef ik je de unieke gebruiksaanwijzing voor jouw lichaam. Of je nu alles al geprobeerd hebt, of dat je vooral preventief aan de slag wilt.

Wat maakt bij mij het verschil?

Wat me onderscheidt van andere therapeuten is dat ik alleen gebruik maak van wetenschappelijk gefundeerde onderzoeksmethoden, in tegenstelling tot bijvoorbeeld bioresonantie en de EMB-test. Ook ga ik niet met grote hoeveelheden, vaak heftige, supplementen specifieke schimmels, parasieten en ongewenste bacteriën te lijf. Het is namelijk nog niet voldoende bewezen wat het met de rest van je ecosysteem doet.

Ik ga uit van de kracht van het geheel, van het versterken/tot rust brengen van je hele immuunsysteem, zenuwsysteem en spijsverteringssysteem in plaats van het gericht uitroeien van een paar hooligans in je darmmicrobiota. Versterk de ‘good guys’, dan passen de ‘bad guys’ zich aan en de ‘ugly guys / hooligans’ verdwijnen vanzelf.

Zo werkt het ook in je tuin, komen er vervelende beestjes, dan geef je de planten die verzwakken extra voeding, je zet er wat planten omheen waar de indringers niet van houden. En je zorgt ervoor dat er in de bodem weer dat milieu ontstaat waar ze niet lekker op gaan. Respecteer je niet de regels van de natuur, dan ga je links- of rechtsom weer andere problemen/bijwerkingen creëren. Hoe dit bij de mens eruit ziet, zie je terug in mijn werkwijze en programma’s.

Hier hoort ook bij dat we specifiek kijken naar waar jouw lichaam goed en slecht op gaat in plaats van het schrappen van hele voedingsgroepen. Ook voedingsgroepen vervangen met shakes en repen om snel resultaat te behalen biedt geen duurzaam resultaat.

Wat kan ik voor je betekenen?

Ik ga op zoek naar oplossingen voor de échte, onderliggende oorzaak van 99% van je gezondheidsklachten – chronische (laaggradige) ontstekingen – en pak daarmee klachten aan waarvan je niet wist dat ze aan elkaar gelinkt waren (denk hierbij aan de darmassen-leer).

Omdat ik voor iedereen een uniek plan maak op basis van labuitslagen, is de informatie die ik nodig heb en de uitkomst van de onderzoeken bij iedereen anders. Door je allereerst goed te informeren (evidence based) over de verstoring(en) in je lijf, laat ik je op een hele toegankelijke wijze zien wat voor jou gezonde keuzes en/of alternatieven kunnen zijn. Vaak zijn er meerdere wegen en komt het aan op kiezen en kleine stapjes zetten. 1% koersverandering betekent al dat je héél ergens anders uit komt.

Aan het einde van de rit ken je je eigen gebruiksaanwijzing als een pro (een voedingskundige en expert van je eigen lichaam) en kan jezelf zien wat er nodig is om je gezondheid en totale welzijn op een duurzame wijze te verbeteren. Ik doe geen diagnoses, dat laat ik aan je arts of specialist over. Wat ik wel doe is voeding en leefstijl inzetten als middel om jouw doel te behalen.

Wie help ik?

Ik werk vooral met vrouwen tussen de 35 en 65 jaar. Het zijn de vrouwen die zichzelf vaak wegcijferen voor hun kinderen, carrière/eigen bedrijf, vrienden, sociale verplichtingen, hulpbehoevende familie en te dealen hebben met de overgang. Zij komen erachter dat als je niet ruim op tijd alle ‘ducks in a row’ hebt voordat die overgang zich aandient, je zwaar ontregelt kan raken met zelfs disfunctioneren als gevolg.

Dat doe ik met een hele mooie drijfveer!

Het zijn fases die veel flexibiliteit vragen om alle ballen in de lucht te houden. I have been there! En ja, die overgang, daar zit ik nog midden in. Daarom voel ik me juist met deze groep vrouwen heel verwant; ik behoor zelf tot deze doelgroep en begrijp als geen ander voor het grootste deel hun zorgen en uitdagingen.

De regie over je gezondheid (het is niet maakbaar, maar wel stuurbaar), een sterk lichaam en een flexibele geest, creëert rust in je hoofd en een gevoel van vrijheid. En dat gun ik iedereen!

Zie de volgende blogs voor meer over mij en/of OERsterk

Welcome Back!

Login to your account below

Create New Account!

Fill the forms bellow to register

*Door je te registreren op onze website, ga je akkoord met de Privacy Policy Privacy Policy.

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Add New Playlist