DarmFit Plan

335,00

Ontdek wat jouw persoonlijke gebruiksaanwijzing is voor een gezonde buik en minder chronische, laaggradige ontstekingen. Een complete screening en een microbioom-thuis-test levert een schat aan informatie op over jouw gezondheid. Geheel zelf thuis uit te voeren, eventueel met extra 1:1-consulten of andere thuistesten!

Beschrijving

Werk gericht aan je klachten door de oorzaak te behandelen en niet slechts de symptomen.

Van allerlei (onbegrepen) maag-darm-leverklachten tot hormonaal uit balans door verschillende oorzaken. Krijg er grip op door het eerst te onderzoeken met een zelftest in combinatie met een persoonlijk leefstijl- en voedingsplan!

Een paar voorbeelden:

 • Heb jij ook van alles geprobeerd om je darmen tot rust te krijgen? En toch heb je na het eten nog steeds een opgeblazen bolle buik, winderigheid, vlijmscherpe steken in je darmen of een slechte stoelgang zoals diarree en obstipatie?
 • Of nog vervelender, je bent voor je vage klachten van het kastje naar de muur gestuurd en is er je verteld dat je PDS/IBS hebt en er mee moet leren leven?
 • Je immuunsysteem laat veel te wensen over, zoals longklachten, pijnlijke gewrichten, allergieën, eczeem, snel infecties of overgevoeligheidsreacties op voeding en andere stoffen van buitenaf?
 • Al met al kamp je nog steeds met een laag energieniveau, stemmingswisselingen en een slechte huid terwijl je wel gezond eet en op tijd naar bed gaat?!
 • Klachten na antibiotica?
 • Stinkende ontlasting met veel gassen en onverteerde etensresten?
 • Massieve ontlasting en veel gassen bij de stoelgang?
 • Schuim in de ontlasting of een vettige, drijvende ontlasting?
 • Een vol gevoel in de maag of darmen, alsof het eten ‘blijft hangen’?
 • Je hebt overgewicht en wilt dolgraag afvallen, maar inmiddels word je helemaal wars van alle tegenstrijdige berichten over voeding: diëten die een slank lijf beloven en niet werken, iedereen weet het beter en alles lijkt wetenschappelijk bewezen?

Zo hoeft het niet zijn, start met een zelftest!

De microbioom-/ontlastingszelftest die we hierbij inzetten geeft meer inzicht in de balans van je darmbacteriën (dysbiose).

Dit wordt getest:
 • Het soort dysbiose (verstoring microbioom)
 • De ernst van de dysbiose
 • De stabiliteit van het darmmicrobioom
 • De staat van het monster (kleur, consistentie en zuurgraad)
 • De aantallen- en activiteitspercentages van de bacteriegroep Bacteroides
 • De aantallen- en activiteitspercentages van de bacteriegroep Clostridium

Een goede darmbalans is belangrijk voor een optimale spijsvertering, een goede werking van je immuunsysteem en allerlei andere aspecten van je gezondheid.

Mogelijke klachten bij een microbioom uit balans (dysbiose):

Deze microbioom test is gebaseerd op de nieuwste wetenschappelijke inzichten en benadert het darmmicrobioom geheel anders dan de meeste analyses. Uniek hieraan is dat het niet alleen de aantallen maar ook de activiteit van darmbacteriën bepaalt. Hierdoor kan ik je beter adviseren en je van je klachten afhelpen.

In een uitgebreid rapport ontvang je advies op maat over hoe je jouw darmbalans kunt optimaliseren. Door met het advies aan de slag te gaan, kun je gerichte stappen zetten om je darmgezondheid aanzienlijk te verbeteren! In combinatie met een brede kijk op je lichaam kunnen dan de oorzaken aangepakt worden. De persoonlijke behandeling met doelgerichte adviezen en tips (voeding, beweging, mindset, ontspanning, slaap en suppletie), zorgen ervoor dat jij je weer kunt herstellen.

Het fijne is ook dat we geen aannames meer hoeven te maken over waar de klachten vandaan komen. Zo kan je hulpvraag sneller opgelost worden.

In het kort: volg het 5-stappenplan:

Eerst duidelijkheid door vragenlijst

De uitgebreide vragenlijst geeft al een schat aan informatie over je gezondheid en leefstijl en is, net zoals de labtest, nodig om je persoonlijke plan te kunnen opstellen. Je ontvangt de downloadlink direct na aanschaf van dit programma.

De microbioomtest

Nadat jouw vragenlijst is ontvangen en geanalyseerd, ga ik de labtest naar je opsturen. Ik doe dit expres pas nadat ik de vragenlijst van jou terug heb. Ik kan dan nog even een dubbele check doen of deze microbioomtest voor jou goed is. Mocht er iets veranderen dan gaat dat natuurlijk in overleg.

Het afnemen van de ontlasting sample kan je lekker vanuit huis doen en het retour sturen gaat heel eenvoudig in de bijgeleverde antwoordenvelop.

Het duurt ongeveer 10 dagen voordat de uitslag bekend is.

Voorbereiding

Terwijl onze diagnostieke partner druk in de weer is met je sample analyseren, gaan we nog even wat voorbereidingen treffen zodat je optimaal dadelijk aan je DarmFit Plan kan beginnen. Je ontvangt dus nog wat meer informatie over hoe jij jezelf (en omgeving) het beste kan preppen. Misschien dat er nog even een contactmomentje nodig is, maar dat merk je vanzelf.

Het persoonlijk DarmFit Plan

Gemiddeld zijn we nu 4 weken verder en dan is het zover! Jouw op maat gesneden gebruiksaanwijzing voor je darmen, voeding, leefstijl en supplementen (gebaseerd op je labuitslagen/screening) ligt klaar. Het moment waar altijd naar uitgekeken wordt.

Het Plan geeft je zowel een actiegericht plan van aanpak als een diepgaand inzicht in je labuitslagen met veel uitleg en achtergrondinformatie, adviezen en tips over voeding, leefstijl en suppletie die jou verder gaan helpen met je hulpvraag (bijv. gewichtsverlies, minder darmklachten, energieker worden).

Dan is het kijken hoe de adviezen het beste in jouw leven passen. Haalbaar, meetbaar en met kleine stapjes. Veel kan je teruglezen in het behandelplan, maar her en der een beetje bijschaven hoort er ook bij. Het leven is geen rechte weg, we maken van alles mee onderweg ;-).

Het plan is zo ontworpen dat je het helemaal zelf kan uitvoeren.

Voor dit traject is 4 weken uitgetrokken (vanaf ontvangst van je plan), waarbij je elke week je verzamelde vragen op me kan afvuren, het liefst per e-mail. Eventueel kan je een gratis oriëntatiegesprek van 10 minuten boeken als je niet lekker op gang komt.

En hoe nu verder?

Omdat ik met dit plan zoveel mogelijk mensen wil helpen, is dit plan zo opgezet dat iedereen het zelf kan uitvoeren. Zo blijft het ook betaalbaar. Maar het kan zijn dat er toch meer behoefte ontstaat aan 1:1-contact. Dat kan! Hiervoor zijn extra consulten te boeken, zo vaak en wanneer jij wilt!
Hoe vaak er nog vervolggesprekken nodig kunnen zijn is zeer persoonlijk. Hangt eigenlijk af van de complexiteit van je hulpvraag en de duur van je klachten waarmee je hebt rondgelopen. Patronen doorbreken of nieuwe gewoontes creëren kan ook lastig zijn. Hoe dan ook, een extra consult van 30 minuten is zo geboekt.
Graag spreek ik je sowieso nog een keer, om te kijken hoe het gaat. Je zal in 4-6 weken al verlichting van je symptomen moeten ervaren en na een paar maanden zelfs meer flow in je leven met een fitter en energieker lijf!

Extra informatie

Merk

LifestyleFirst

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Wees de eerste om “DarmFit Plan” te beoordelen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.