FoodFit Plan

227,00

Als natuurlijk, normaal persoon leven we in een onnatuurlijke, abnormale omgeving. Wat voor de één gezond is, is voor de ander weer minder goed. Ontdek door een uitgebreide screening welke voeding het beste bij jou past. Eventueel te combineren met een extra test, zoals een voedingsintolerantietest en extra 1:1-consulten.

Beschrijving

Voeding heeft een mentaal en emotioneel aspect

Wat is jouw motivatie om anders, gezonder te gaan eten? Wil je gewicht kwijt om weer in je kleding te passen, vakantie-bikini-looks, wil je je energieker voelen, puur om je gezondheid te redden, wil je juist aankomen, of wil je meer plantaardig eten uit persoonlijke overtuigingen? Kan jij jezelf in de toekomst zien hoe je bent zonder die belastende kilo’s of juist extra kilo’s? Dat grotere plaatje waar je naar toe wilt moet je bijna kunnen ruiken, proeven, voelen!

En heb je al ontdekt waar en wanneer je de verbinding met jezelf (en voeding) verloren bent? Vaak zit er een mentaal aspect aan vast, ergens gaandeweg is voeding een soort troost of uitlaatklep geworden. Velen kunnen het alleen maar omschrijven als dat ze een enorme, schreeuwende drang hebben naar veel, vet, hartig of zoet. Dat kan puur hormonaal gedreven zijn, maar probeer ook eens op zo’n moment te doorvoelen of er niet ergens een trigger is geweest. Wat waren je gedachten op dat moment. Even goed bij jezelf inchecken dus.

Wat is de meest gezonde voeding?

Ik wil die focus op het gewicht eigenlijk zo snel mogelijk weer loslaten. Het is namelijk niet het probleem, er zit een andere oorzaak achter. Metabool (ook mentaal/emotioneel) weer gezond worden, daar zit de crux!

Er is veel wetenschappelijk bewijs over dat Mediterraanse voeding en voornamelijk, volwaardig plantaardig eten de meeste gezondheidswinst oplevert. Vanuit de darmgezondheid bekeken, mijn specialisatie, kwam ik zelf hier ook steeds op uit en daarom heb ik een opleiding in plantaardig eten afgerond. Mensen met veel darmproblemen kunnen ook baat hebben bij oervoeding (paleo): voedingsmiddelen die beschikbaar waren vóór de opkomst van de landbouw en de industriële revolutie. Dit dieet geeft wat meer beperkingen, maar soms kan het nodig zijn voor een bepaalde duur om de darmen goed tot rust te brengen. Voeding is zo gezond als dat jij kunt verteren en opnemen!

Mijn visie over voeding

Uiteindelijk is het maatwerk, ofwel bio-individualiteit! Geef een groep van 10 personen één en dezelfde maaltijd en elk persoon kan verschillend hierop reageren, met verschillende gezondheidsresultaten. Daarom is bio-individualiteit zo krachtig. Het richt zich op de individuele behoeften en erkent dat we allemaal zulke unieke wezens zijn, met ieder een eigen weg achter zich en een eigen weg te gaan.

Het is een concept waarbij elk persoon specifieke voedingsbehoeften heeft, gebaseerd op zijn/haar genetica, metabolisme, omgeving, etniciteit, kwalen, geslacht en levensstijl.

Als je dus geïnteresseerd bent om te leren hoe je voor eens en voor altijd kunt stoppen met diëten, dan is bio-individualiteit iets voor jou. Het versterkt het idee dat er werkelijk geen ‘one-size-fits-all’ benadering van voeding bestaat. Alleen maar een ‘one-size-fits-you’!

FoodFit Plan in het kort

We gaan bij dit FoodFit Plan dus uitvogelen wat voor jou werkt! Dit is een soort basis plan waar elke labtest bijgehaald kan worden. Interessant is bijvoorbeeld een voedingsintolerantietest, maar ook jouw vitamine D en omega-3 spiegel vind ik heel belangrijk! De screening/uitgebreide vragenlijst gaat ook al heel veel duidelijk maken, dus het kan ook zonder labtesten. Daarnaast kom je meer te weten over bijvoorbeeld:

  • Wat biochemische-individualiteit is en hoe je die kunt gebruiken voor een betere gezondheid.
  • Hoe je voedingsbehoeften veranderen met leeftijd, stress en activiteitenniveau.
  • 10 eenvoudige kernvoedingsprincipes waar iedereen naar zou moeten leven (ondersteund door wetenschappelijk onderzoek!).

In het kort: volg het 5-stappenplan:

Eerst duidelijkheid door vragenlijst

De uitgebreide vragenlijst geeft al een schat aan informatie over je gezondheid en leefstijl en is nodig om je persoonlijke plan te kunnen opstellen. Je ontvangt de downloadlink direct na aanschaf van dit programma.

Wel of niet?

Nadat jouw vragenlijst is ontvangen en geanalyseerd, doe ik even een dubbele check. Kijken of er toch nog meer informatie gewenst is d.m.v. een test. Uiteraard gaat dit in overleg, jij beslist!

Voorbereiding

Terwijl ik je plan aan het samenstellen ben, gaan we nog even wat voorbereidingen treffen zodat je optimaal dadelijk aan je FoodFit Plan kan beginnen. Je ontvangt dus nog wat meer informatie over hoe jij jezelf (en omgeving) het beste kan preppen.

Het persoonlijke FoodFit Plan

Gemiddeld zijn we nu zo’n 3 weken verder en dan is het zover! Jouw op maat gesneden gebruiksaanwijzing voor je voeding, leefstijl en supplementen ligt klaar. Het moment waar altijd zo naar uitgekeken wordt!

Het Plan geeft je zowel een actiegericht plan van aanpak als een diepgaand inzicht met veel uitleg en achtergrondinformatie, adviezen en tips over voeding, leefstijl en suppletie die jou verder gaan helpen met je hulpvraag (bijv. gewichtsverlies, energieker worden).

Dan is het kijken hoe de adviezen het beste in jouw leven passen. Haalbaar, meetbaar en met kleine stapjes. Veel kan je teruglezen in het behandelplan, maar her en der een beetje bijschaven hoort er ook bij. Het leven is geen rechte weg, we maken van alles mee onderweg ;-).

Het plan is zo ontworpen dat je het helemaal zelf kan uitvoeren.

Voor dit traject is 4 weken uitgetrokken (vanaf ontvangst van je plan), waarbij je elke week je verzamelde vragen op me kan afvuren, het liefst per e-mail. Eventueel kan je een gratis oriëntatiegesprek van 10 minuten boeken als je niet lekker op gang komt.

En hoe nu verder?

Omdat ik met dit plan zoveel mogelijk mensen wil helpen, is dit plan zo opgezet dat iedereen het zelf kan uitvoeren. Zo blijft het ook betaalbaar. Maar het kan zijn dat er toch meer behoefte ontstaat aan 1:1-contact. Dat kan! Hiervoor zijn extra consulten te boeken, zo vaak en wanneer jij wilt.
Hoe vaak er nog vervolggesprekken nodig kunnen zijn is zeer persoonlijk. Hangt eigenlijk af van de complexiteit van je hulpvraag en de duur van je klachten waarmee je hebt rondgelopen. Patronen doorbreken of nieuwe gewoontes creëren kan lastig zijn. Hoe dan ook, een extra consult van 30 minuten is zo geboekt.
Graag spreek ik je sowieso nog een keer, om te kijken hoe het gaat. Je zal in 4-6 weken al verlichting van je symptomen moeten ervaren en na een paar maanden zelfs meer flow in je leven met een slanker (als dit je doel was), energieker lijf en iets meer rust in je hoofd!
Belangrijk, ik ben niet gespecialiseerd in eetstoornissen, zoals anorexia, boulimia en orthorexia nervosa. Heb je deze diagnose, dan verwijs ik je graag door naar professionals op dit gebied. Hoewel ik diverse mind-interventies kan toepassen, voor het verwerken van trauma's of andere psychische aandoeningen is hulp van een professional gewenst. Voeding & leefstijl aanpassen is dan zeker een zeer waardevolle aanvulling.

Extra informatie

Merk

LifestyleFirst

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Wees de eerste om “FoodFit Plan” te beoordelen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.