Histamine Ontlastingtest

51,95

De bepaling van de histaminespiegel in de ontlasting is een geschikte marker voor het vaststellen van histamine intolerantie en bijbehorende ziektebeelden.

Klik op onderstaande button en gebruik bij het afrekenen de code: First05 om 5% korting te krijgen op alles! 

Artikelnummer: 817513 Categorieën: , Tags: , , ,

Beschrijving

Medivere Histamine Ontlastingtest

Laboratorium analyse van histamine in de ontlasting als eerste onderzoek bij een mogelijke histamine intolerantie.

De bepaling van de histaminespiegel in de ontlasting is een geschikte marker voor het vaststellen van histamine intolerantie en bijbehorende ziektebeelden.

Oorzaak histamine reactie

De histamine intolerantie is gebaseerd op de onverdraagzaamheid van de met de voeding opgenomen histamine of vanuit de lichaamscellen (endogeen) vrijgezette histamine. Oorzaak hiervoor is o.a. een gebrek van het histamine afbrekende enzym diamineoxidase (DAO) op grond van een enzymdefect of een verkeerde verhouding tussen de in het lichaam opgehoopte hoeveelheid histamine en de DAO activiteit. Bijvoorbeeld door de consumptie van histaminerijk voedsel of door de inname van medicatie die als histaminevrijzetters werken.

De uitslagen dienen als basis voor verdere diagnostische maatregelen.
Is de histamine in de ontlasting verhoogd dan kan de functie van het DAO enzym bepaald worden voor zekerheid van de diagnose (bloedafname is nodig).

Wanneer Histamine test inzetten?

 • bij maag-darmproblemen
 • bloedcirculatie stoornissen
 • bij migraine
 • bij astma
 • bij allergie-achtige symptomen
 • bij blushes (rood worden) na het eten van histaminerijke voeding (pizza, wijn, kaas, tomaten)

Overzicht

De uitkomst van de test bestaat uit waarden en enkele adviezen, maar Medivere raadt aan om de gegevens vooral als basis voor een persoonlijk consult te gebruiken. Koop deze deze test na overleg met een arts of therapeut/coach.

Wil je optimaal begeleid worden door Anita van LifestyleFirst en weet je niet welke (darm)test het beste gedaan kan worden? Neem dan eerst vrijblijvend contact op met LifestyleFirst.

De kosten voor het doornemen van de testuitslagen en het opstellen van een individueel behandelplan, inclusief het 1-op-1-bespreken, zie het product: Darmen Herstelplan.

 • Anoniem inzenden mogelijk, discrete behandeling
 • Je kan zelfstandig en heel eenvoudig de test thuis in vertrouwde omgeving uitvoeren
 • Geen laboratoriumbezoek, dus geen wacht-, reis- en bezoektijd kwijt
 • Laboratoriumanalyses door experts: Ganzimmun Diagnostics* AG voldoet aan de hoogste kwaliteitsnormen en is geaccrediteerd door de Duitse accreditatie-instantie DAkks. Dit garandeert een constant gekwalificeerde en innovatieve analyse en een service van de hoogst mogelijke kwaliteit.
  *= partnerlaboratorium van Medivere/Gamedi

De Medivere-testset bevat een retourenvelop met een Nederlands antwoordnummer. Deze envelop kan alleen vanuit Nederland verzonden worden.

Heb je niet de mogelijkheid om het monster + formulier vanuit Nederland te verzenden, dan kan je het monster + begeleidend formulier zelf per express/spoedzending naar Medivere Duitsland sturen.

De verzendkosten zijn in dat geval voor uw rekening. Het adres is:

Medivere GmbH
Hans-Böckler-Straße 109
D-55128 Mainz.

Geschikt voor personen vanaf 8 jaar en ouder.

Houd er rekening mee dat het ca. 10 dagen kan duren voordat de uitslag bekend is (gerekend vanaf het moment van insturen). Soms al bekend binnen 7 dagen, maar er zijn ook wel eens uitschieters van 21 dagen (afhankelijk van de drukte).

Extra informatie

Merk

Medivere

EAN

4250570300963

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Wees de eerste om “Histamine Ontlastingtest” te beoordelen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.