DNA Leverpaspoort

279,00

Met het “Leverpaspoort” van Gamedi is het mogelijk om preventief in kaart te brengen op welke medicijnen, kruiden, voedingssupplementen of voedingstoffen jij waarschijnlijk afwijkend reageert. In je persoonlijke Leverpaspoort zie je bovendien welke enzymen hierbij een rol spelen.

Via LifestyleFirst ontvang je 5% korting op deze test. Neem hier eerst vrijblijvend contact op voor advies >

Artikelnummer: Gamedi001 Categorieën: , Tags: , ,

Beschrijving

Gamedi DNA Leverpaspoort

Hoe werken die leverenzymen?

Leverenzymen spelen een cruciale rol in het metabolisme van allerlei stoffen die in het lichaam voorkomen, zoals voeding, alcohol, maar ook veel medicijnen. Deze enzymen zijn betrokken bij de afbraak (metabolisering) van de geneesmiddelen tot hun bestanddelen, die vervolgens uit het lichaam kunnen worden verwijderd. De activiteit van deze enzymen kan de werkzaamheid en toxiciteit van een geneesmiddel beïnvloeden. Daarnaast kunnen bepaalde geneesmiddelen ook de activiteit van deze enzymen induceren of remmen, wat leidt tot veranderingen in het metabolisme en de eliminatie van geneesmiddelen. Daarom kan de aanwezigheid van bepaalde leverenzymniveaus van invloed zijn op de manier waarop medicijnen worden gemetaboliseerd en verwerkt in het lichaam, en de effectiviteit en veiligheid ervan beïnvloeden.

Hoe mensen op voedingstoffen, kruiden, voedingssupplementen en medicijnen reageren, kan per persoon verschillen. Zo worden curcumine en coffeïne bijvoorbeeld niet door iedereen even snel verwerkt. Dit komt mede door genetische variaties, die de werking van enzymen beïnvloeden.

Toch krijgen mensen over het algemeen dezelfde dosering van een medicijn of supplementen voorgeschreven. Blijkt een middel niet aan te slaan? Of treden er bijwerkingen op? Meestal wordt dan pas de dosis aangepast. Of een ander middel gekozen.

Wat is DNA?

Wat is DNA nou eigenlijk precies? En wat kun je ermee?

DNA is een biochemisch macromolecuul die erfelijk materiaal draagt in ons lichaam. Elk levend mechanisme heeft DNA. DNA is opgebouwd uit vier verschillende soorten bouwstenen (nucleotiden): adenine (A), thymine (T), cytosine (C) en guanine (G). De volgorde waarin alle 3 miljard bouwstenen staan bepaalt jouw genetische code.

In ieder mens is de volgorde van de bouwstenen in het DNA voor 99,7 tot 99,9% gelijk. Er is dus een klein percentage dat in ieder individu verschillend is en dat ieder mens uniek maakt. Deze verschillen in het DNA worden variaties of mutaties genoemd. Deze DNA-variaties en -mutaties bepalen onder andere verschillen in uiterlijke kenmerken, zoals oog-, huids- en haarkleur. Maar ook bij biologische processen kunnen genetische verschillen impact hebben, denk bijvoorbeeld aan verwerking van voeding (zoals lactose- of glutenintolerantie), medicijngevoeligheid.

Voordeel Leverpaspoort

Met het Gamedi Leverpaspoort kijken we hoe de werking is van jouw leverenzymen die invloed hebben op veel van deze biologische processen. De uitkomsten van deze test kun je zo nodig delen met jouw arts, apotheker of therapeut. Ook wanneer je plotseling naar de EHBO moet of met de ambulance meegaat; hulpverleners zien graag je leverpaspoort zodat ze direct de juiste (hoeveelheid) medicatie kunnen geven.

Met het leverpaspoort geef je de zorgverleners meer inzicht in hoe jouw lichaam werkt en zorg je ervoor dat zij met nog meer precisie medicijnen of suppletie kunnen voorschrijven en/of jouw behandelplan kunnen opstellen.

Zo voorkom je ook eventuele vervelende of ernstige bijwerkingen (doordat je ze niet kan verdragen of door een voor jou te hoge dosering) en het onnodig uitproberen van diverse medicijnen/supplementen die niet voldoende blijken te werken.

Inhoud van de verpakking

 • Een buisje om een speekselmonster mee af te nemen
 • Uitgebreide handleiding waarmee je zelf het speekselmonster af kunt nemen
 • Retourenvelop om geheel kosteloos het speekselmonster naar ons toe kunt sturen

Het verkrijgen van een uitslag van het Gamedi DNA leverpaspoort duurt 4-6 weken.

Overzicht

Medivere raadt aan om de uitslag van deze test vooral als basis voor een persoonlijk consult te gebruiken. Wanneer je niet weet hoe je de testuitslagen kan vertalen naar een behandeling met de beste resultaten, dan is het min of meer weggegooid geld.

Via LifestyleFirst ontvang je 5% korting op deze test. Neem eerst vrijblijvend contact op met Anita, zodat zij je verder kan adviserenContact opnemen >

In de Gamedi app kun je de uitslagen op een overzichtelijke manier raadplegen met je smartphone of tablet. Je ontvangt codes in het testpakket die je voor het online opvragen dient te bewaren.

Direct zien of je extra of juist minder gevoelig bent voor medicijnen zoals:

abacavir, acenocoumarol, amitriptyline, aripiprazol, atomoxetine, azathioprine, capecitabine, carbamazepine, citalopram, clomipramine, clopidogrel, codeïne, doxepine, escitalopram, esomeprazol, fenprocoumon, fenytoïne, flecaïnide, flucloxacilline, fluorouracil, haloperidol, imipramine, lansoprazol, mercaptopurine, methotrexaat, metoprolol, mivacurium, nortriptyline, omeprazol, oxycodon, pantoprazol, paroxetine, PEG-interferon in combinatie met ribavirine, propafenon, risperidon, sertraline, simvastatine, succinylcholine, tamoxifen, tegafur, tioguanine, tramadol, venlafaxine, voriconazol en zuclopentixol.

Direct zien of je extra of juist minder gevoelig bent voor kruiden en supplementen zoals:

5-MTHF, Alcohol, Aloë, Ashwagandha, Astaxhantina, Berberine, Bergamot, Boswellia, Broccoli, Broccolikiemextract, Cafeine, Calcium, Carambola, Kattenklauw, CBD, Cheddarkaas, Cranberry, Citrusfruit, Curcuma, Druiven / Wijn, Echinacea, Gember, Geoxideerd linolzuur, Geoxideerde vetten, Ginkgo Biloba, Ginseng Asian, Gojibes, Gotu Kola, Granaatappel, Grapefruit / Pompelmoes, Groene thee, Groentesap, Hedera helix, Hippocastanum. Hydrasistis Canadensis, IJzer, Kamille, Kaneel, kava kava, Kikkererwten, Knoflook, Komijn, Koolsoorten (bloemkool, boierenkool etc.), Kruidnagel, Kwik, Mangosteen, Mariadistel, Meidoorn, Melatonine, moederkruid, Mucuna pruriens, NAC, Nitraatrijke groente, Noni sap, Oregano, PAK’s (geroosterd, verbrand vlees), Pepermunt, Quercetine, Resveratrol, Rhodiola rosea, Rode rijsgist, Roken (tabak), Rooibos, Rook (sigaretten, uitlatgassen), Saffraan, Salie, SAMe, Schisandra, Scuttelaria, Sesam, Sint Janskruid, Soja, Spruiten, Tijm, Transvetten, Tuinbonen, Valeriaan, Ver. vetzuren (Laurine, Stearinezuur), Vitamine D, Vitamine E, Vitamine B12, Xeno-oestrogenen, Yohinbe, Zaagpalm, Zilverkaars, Zoethout, Zwarte thee.

Een farmacogenetisch profiel dat je eenvoudig kunt delen met je huisarts of apotheker. Zij kunnen deze informatie gebruiken om de dosering van bepaalde medicijnen aan te passen, bijvoorbeeld als bepaalde enzymen bij jou vertraagd of versneld lijken te werken.

Farmacogenetische gegevens die zijn opgenomen in het Gamedi Paspoort:

ABCB1 transporteiwit, ALDH2-enzym, BChE-enzym, COMT-enzym, CYP1A1-enzym, CYP1B1-enzym, CYP2A6-enzym, CYP2B6-enzym, CYP2C19-enzym, CYP2C8-enzym, CYP2C9-enzym, CYP2D6-enzym, CYP2E1-enzym, CYP2F1-enzym, CYP3A4-enzym, CYP3A5-enzym, CYP4F2-enzym, DPD-enzym, Factor V Leiden, F2, SERPINC1, PROC, PROS1, G6PD-enzym, GSTM1-enzym, GSTP1-enzym, GSTT1-enzym, HLA-A*3101 / HLA-B*1502, HLA-B*5701, IL28B, MTHFR-enzym, NAT1-enzym, NAT2-enzym, NQO1-enzym, NUDT15 / TPMT en thiopurines, NUDT15-enzym, PON1-enzym, SLCO1B1-transporteiwit, SULT1A1-enzym, SULT1E1-enzym, TPMT-enzym, UGT1A1-enzym, VKORC1 / CYP2C9, VKORC1-enzym.

Je ontvangt ook af en toe een berichtje, om adviezen die voor jou relevant zijn nog eens extra onder de aandacht te brengen.

Alle informatie in de app kun je ook als pdf-document downloaden.

Tijdens de analyse van jouw DNA brengen we meer dan 750.000 DNA-variaties in kaart. Slechts een deel hiervan gebruiken we voor de informatie die in de app wordt getoond.

Wil je ook de complete lab-resultaten hebben? Dan kun je deze als txt-bestand downloaden.

 • Anoniem inzenden mogelijk
 • Je kan zelfstandig de test uitvoeren
 • Geen laboratoriumbezoek, geen wachttijd
 • Zeker en discreet
 • Eenvoudige bediening
 • Monsterafname in eigen vertrouwde omgeving
 • Laboratoriumanalyses door experts: Ganzimmun Diagnostics* AG voldoet aan de hoogste kwaliteitsnormen en is geaccrediteerd door de Duitse accreditatie-instantie DAkks. Dit garandeert een constant gekwalificeerde en innovatieve analyse en een service van de hoogst mogelijke kwaliteit.
  *= partnerlaboratorium van Medivere/Gamedi

De Medivere-testset bevat een retourenvelop met een Nederlands antwoordnummer. Deze envelop kan alleen vanuit Nederland verzonden worden.

Heb je niet de mogelijkheid om het monster + formulier vanuit Nederland te verzenden, dan kan je het monster + begeleidend formulier zelf per express/spoedzending naar Medivere Duitsland sturen.

De verzendkosten zijn in dat geval voor uw rekening. Het adres is:

Medivere GmbH
Hans-Böckler-Straße 109
D-55128 Mainz.

Interessant artikel

Medicijnen afstemmen op DNA blijkt 30 procent aan bijwerkingen te schelen

Patiënten bij wie medicatie is afgestemd op hun DNA hebben 30 procent minder last van ernstige bijwerkingen. Dat meldt een internationaal team van wetenschappers onder leiding van het Leidse ziekenhuis LUMC vrijdag.

FAQ

De gebruiker dient na aankoop van de test de app te downloaden. Vervolgens wordt het speeksel-buisje gebruikt om speeksel op te vangen. Aan ieder buisje/test is een buiscode gekoppeld, deze code dient door de gebruiker (in de app) ingevoerd en goed bewaard te worden. Zonder deze code is het helaas niet mogelijk om de uitslag te krijgen. Denk ook aan het invullen van de praktijkcode van de therapeut of coach waar eventueel de verdere begeleiding plaatsvindt. Daarna wordt het buisje middels de retourenvelop teruggestuurd. Binnen 6 weken is de uitslag klaar en in de app zichtbaar.

Deze fantastische test is in samenwerking met iGene op de markt gebracht. Gamedi en iGene beschouwen elkaar als partners en niet als concurrenten. Natuurlijk zijn er wel verschillen:

 • Het Gamedi leverpaspoort bevat meer enzymen
 • In het Gamedi leverpaspoort wordt naast de interactie van de enzymen met medicatie ook gekeken naar de interactie met geneeskrachtige kruiden, voedingssupplementen en voeding. Dit is uniek en onderscheidt het Gamedi leverpaspoort van alle andere DNA testen die enkel op reguliere geneeskunde gericht zijn. Hiermee richt Gamedi zich  naast regulier ook op alle complementaire artsen en therapeuten die hier lang op hebben moeten wachten.

Beoordelingen

0,0 van 5 sterren (op basis van 0 reviews)
Uitstekend0%
Heel goed0%
Gemiddeld0%
Slecht0%
Verschrikkelijk0%

 

Er zijn nog geen beoordelingen. Schrijf als eerste er een.