Waar ben je naar op zoek?
< Alle onderwerpen

Darmflora of Darm(micro)biota?

Beide termen, “darmflora” en “darmbiota” (of “darmmicrobiota”), worden gebruikt om de gemeenschap van micro-organismen in de darm te beschrijven, maar er is een nuanceverschil:

  1. Darmflora: Deze term is traditioneel gebruikt en komt van het woord “flora,” dat planten betekent. Vroeger werd aangenomen dat micro-organismen, zoals bacteriën, meer op planten leken. Daarom werd de term “flora” gebruikt. Het is een ouderwetse term die nog steeds vaak wordt gebruikt in populair taalgebruik en sommige medische contexten.
  2. Darmbiota of Darmmicrobiota: Deze term is nauwkeuriger en moderner. “Biota” verwijst naar de totale verzameling van levende organismen in een specifieke omgeving. “Microbiota” specificeert dat het om micro-organismen gaat. Aangezien we nu weten dat de darm bevolkt is door een complex ecosysteem van bacteriën, virussen, schimmels en andere micro-organismen, is “darmmicrobiota” de meer wetenschappelijk correcte term.

Dus, hoewel “darmflora” nog steeds veel wordt gebruikt en begrepen, heeft “darmbiota” of “darmmicrobiota” de voorkeur in wetenschappelijke en medische contexten omdat het de diversiteit van micro-organismen nauwkeuriger weergeeft.

CATEGORIE
Inhoudsopgave

Welcome Back!

Login to your account below

Create New Account!

Fill the forms bellow to register

*Door je te registreren op onze website, ga je akkoord met de Privacy Policy Privacy Policy.

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Add New Playlist