Geen producten in de winkelwagen.

Waar ben je naar op zoek?
< Alle onderwerpen

Nervus Vagus

Wat is de nervus vagus?

De nervus vagus is een vitale zenuw met uitgebreide invloed op zowel de autonome (parasympatische & sympatische) functies als op sensorische en motorische processen in het lichaam. Het speelt een cruciale rol in ontspanning, spijsvertering, ademhaling, en het verminderen van ontstekingen. Door middel van levensstijlinterventies zoals ademhalingstechnieken, koude blootstelling en meditatie kunnen we de gezondheid van deze zenuw bevorderen en daarmee onze algehele welzijn verbeteren.

Waarom wordt de nervus vagus de zwervende zenuw genoemd?

De nervus vagus is de tiende hersenzenuw en maakt deel uit van de twaalf hersenzenuwen. De zenuw wordt ook wel de zwervende hersenzenuw genoemd, doordat deze middels aftakkingen door het hele lichaam heen loopt. Het is dan ook de langste zenuw in het lichaam en daarmee zeer complex.
De zenuw loopt vanuit de hersenen door de nek en de borst naar de buik, waarbij het takken afgeeft naar de hart, longen, maag en andere organen.

Belangrijke takken: De nervus vagus heeft diverse takken, zoals de laryngeale zenuwen (voor de stembanden) en de gastro-intestinale takken (voor de darmen).

CATEGORIE
Inhoudsopgave

Welcome Back!

Login to your account below

Create New Account!

Fill the forms bellow to register

*Door je te registreren op onze website, ga je akkoord met de Privacy Policy Privacy Policy.

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Add New Playlist